DBNetwerken

Sinds februari 2016 hebben de ondernemers Dino Bloemendal en Bert Prevaes de handen in elkaar geslagen. Samen zijn zij de drijvende kracht achter DBNetwerken.
De een heeft jarenlange ervaring in ICT beheer, de ander al 20 jaar in Service en project management.

DBNetwerken is gedreven en ambitieus. Voor uw bedrijf zijn we resultaatgericht. Uw probleem moet zo snel mogelijk verholpen worden.

Birkstraat 95-06
3768 HD Soest

Telefoon: +31 85 065 7642

Waar vindt u ons


View Larger Map

Al sinds de begindagen van de ICT is er de behoefte om die ICT te besturen, te beheer(s)en en vooral beschikbaar te houden. Of dat nu om een complexe Backoffice applicatie gaat, of om het beschikbaar stellen van een klantenportaal. Om de gebruiker volledige beschikbaarheid te laten beleven, is het voor de IT-er noodzakelijk precies te weten wat er in het steeds complexer wordende landschap gebeurt, Het is van groot belang voor de IT-er om altijd up to date te blijven, daarom is het voor de IT-er noodzakelijk inzicht hebben in de hele keten van gebruiker, bedrijfsproces, applicatie, data tot de onderliggende infrastructuur. Als die keten goed functioneert, is de beschikbaarheid eenvoudig te garanderen.

Wat als die keten niet meer helemaal goed functioneert, of een verminderde performance toont? Zeker tegenwoordig, waarbij de keten kan bestaan uit oplossingen van verschillende (cloud) leveranciers.  Op welke wijze weet je dan wat er aan de hand is? Hiervoor heeft DBNetwerken dé oplossing: Het monitoren van de héle keten middels gerobotiseerde testen van die keten.

De ketenmonitoring van DBNetwerken meet voor u op een geautomatiseerde wijze de werking en de tijdsduur van de handelingen in de hele keten van uw gebruiker. Dit kan variëren van het inloggen op een klantenportaal, tot het verwerken van een order in uw business applicatie. Wij meten objectief, meerdere malen per uur als dit voor u wenselijk is, en vanaf diverse locaties.

 

Download hier onze folder

Hoe werkt ketenmonitoring?

Met gebruik van een robot herhalen wij de handelingen die uw gebruikers uitvoeren op uw systemen. Die handelingen standaardiseren we en vervolgens worden die handelingen regelmatig gerepeteerd, eventueel op andere locaties in uw onderneming. Het is ook mogelijk deze handelingen uit te voeren vanuit het DBNetwerken datacenter. Het voordeel van meten op verschillende locaties is dat door vanaf diverse locaties te meten kan inzichtelijk gemaakt worden of er performance verschillen zijn tussen deze desbetreffende locaties.

Het systeem waaraan gemeten wordt kan een on-premise systeem zijn, maar ook een cloudapplicatie. Zo kunnen wij onder andere meten wat de verwerkingstijd is van een email die vanuit Office 365 naar een extern emailadres gestuurd wordt, of hoe lang het duurt om in te loggen in een klantportaal en een document te downloaden.

Wij alarmeren u (via email, sms of pushberichten) indien de keten niet- of langzamer dan verwacht reageert. Daarnaast geven wij u 24/7 realtime inzicht in de responstijden en ontvangt u eenmaal per maand een trendanalyse van de verschillende ketens die we voor u monitoren.

Daarnaast berekenen we voor u automatisch de apdex waarde van (de onderdelen van) uw keten. Klik hier  voor meer info over de Apdex.

Op die wijze krijgen we eenvoudig inzicht in kenmerken als:

  •   De beschikbaarheid van uw system
  •   De responstijd van uw system
  •   Mogelijke verschillen tussen locaties
  •   Performancedegradatie over periodes van tijd
  •   De Apdex van uw applicatie of keten

 


Wij meten wat uw gebruiker ervaart

DBNetwerken levert geen point solutions. Natuurlijk kunnen wij door middel van “old school“ monitoring de uptime van uw server meten, maar de kracht van onze ketenmonitoring zit in het feit dat de handeling die de gebruiker uitvoert hoogfrequent wordt herhaald. Hierdoor worden kwantitatieve gegevens over de keten verkregen die vertaald kunnen worden naar trends.
 

Meten voor en na Migraties?

Onze ketenmonitoring is daarnaast ook zeer bruikbaar bij migraties van systemen.
Zo is het mogelijk gedurende een maand metingen uit te voeren met uw oude systeem en na een migratie diezelfde meting uitvoeren op het gemigreerde systeem.  Verschillen in performance tussen het oude en nieuwe systeem kunnen zo op snelle wijze kwantitatief zichtbaar gemaakt worden en met uw leverancier gedeeld worden.
 

Wat kost dat, ketenmonitoring?

DBNetwerken Ketenmonitoring heeft u al vanaf een klein bedrag per maand.  Eén eenvoudige keten op één locatie kan al gemonitord worden voor een bedrag van 250 euro per maand. Daarmee ontvangt u de alarmeringen, het realtime inzicht en de maandelijkse trendanalyse. De keuze voor de DBNetwerken Ketenmonitoring levert u gemoedsrust (door de alarmering bij verminderde of slechte performance), gebruikersgeluk (u weet kwantitatief of een applicatie trager wordt) en zekerheid (leveranciers kunnen veel moeilijker naar elkaar wijzen). Ketenmonitoring levert echter het meeste inzicht als er verschillende ketens vanaf verschillende locaties gemonitord worden. Dan zijn de verschillen tussen systemen, locaties en eventueel leveranciers nog beter inzichtelijk te maken. Ketenmonitoring is maatwerk. Graag bespreken we de mogelijkheden met u.

 

 

Probeer DBNetwerken Ketenmonitoring vrijblijvend 30 dagen uit.

Wij komen graag bij u langs en richten de monitoring van een eenvoudige* keten op onze kosten voor u in. Indien u na 30 dagen niet overtuigd bent van de mogelijkheden en de voordelen die onze dienstverlening u biedt, zit u nergens aan vast.

* een eenvoudige keten kan gemonitord worden vanuit het datacenter van DBNetwerken en monitort een dienst die publiekelijk bereikbaar is, zoals een portaal of een mailbox.

geinterreseerd ?

Download hier onze folder, of neem contact op:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-81798661